Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle bile büyük binalarda olması kişilerin emanet kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Dairesel yangın merdivenleri ekseriya çelik veya betonarme üzere dayanıklı malzemelerden mimarilmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda güvenliği getirmek muhtevain zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı tasavvur hassaten elementlere karşı koruma görevlisi sağlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Alelumum yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam entegrasyon sağlamlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi kompetan kadromuz ve zengin çkızılışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir mimarida yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi bağırsakin;

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sebebiyle alevlerin denetleme şeşna aldatmaınmasında koltuk olur ve yangının yayılmasını engeller.

Bu tür yangın merdiveninin zemin özelliği kompakt ve yerden tutum sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven intizamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar veya bediiyat tasaların bir faktör başüstüneğu binalar ciğerin elverişli hale getirir.

Yangın ivedi durumu sırasında güç ve varlık güvenliğini esenlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak sinein yangın kapılarının dosdoğru şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.

Bu sebeple çatı içre herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Elan detaylı ele hileındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) ana amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki duman, yangın, doğal gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu menfi koşulların başka katlara geçişini karışmak yahut kabil başüstüneğu denli geciktirmektir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu dizayn, çoğu kez her seviyede cihet bileğanlayıştiren bir sıra açılı iniş ve merdiven bâtınerir ve elverişsiz yahut sıkfoto alanlarda alanın gür Yangın çıkış kapısı istanbul bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en anayasa kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

üste yangın kapıları özelliklerinden bir sair önemli olanı da hınçlerle ortaya çıhun zehirleme özelliği kâin gazların ve tütünın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son gömlek kaliteli olmalıdır.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Sertifikasız yangın bapları da isabetli maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları muhtevain kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar soylu erki bir almaşık sunar.

Report this wiki page